In het Hart van het Hout.

Helmond

Midden in de wijk Mierlo-Hout is in 2019 kindcentrum In het Hart van het Hout geopend. Dit is de plek waar kinderen elkaar ontmoeten, samen ontwikkelen en waar ze ontdekken wat hun talenten zijn. We zijn een integraal, inclusief kindcentrum wat opvang biedt aan kinderen van 2 tot 13 jaar. 

 

Activiteiten voor ieder kind.
Iedereen is welkom bij ons. Ons activiteitenaanbod is daarom ook zo ingericht, dat iedereen mee kan doen. In en rond het kindcentrum kunnen kinderen alles doen: leren, spelen, sport, muziek, creativiteit, techniek, zorg en ondersteuning; het hoort er allemaal bij. Of je gaat lekker vrij spelen, als daar de behoefte naar uitgaat.

Doorgaande lijn in thema's.
Onze peutergroep werkt met dezelfde thema's als de kleuters in het onderwijs. Zo blijft de doorgaande lijn gewaarborgd. Binnen deze thema's komen activiteiten op ieder ontwikkelingsgebied aan bod.

Elk ontwikkelingsgebied komt aan bod.
Bij de buitenschoolse opvang (bso) zijn de thema’s zo breed dat we alle ontwikkelingsgebieden hierin kwijt kunnen. Denk aan Atelier ’t Hout, Game on, Kookstudio en het Science lab. Vanwege de inclusiviteit houden we één thema bewust een week lang aan, maar met verschillende activiteiten. Zo kan een kind wat maar één dag in de week komt een activiteit binnen dat thema doen, maar een kind wat drie dagen in de week komt ook verschillende dingen ondernemen.

Praktische informatie.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.00 tot 19.00 uur

dinsdag
7.00 tot 19.00 uur

woensdag
7.00 tot 19.00 uur

donderdag
7.00 tot 19.00 uur

vrijdag
7.00 tot 19.00 uur

School
Wij werken samen met de volgende school:


Locatie
Op woensdag en vrijdag, in vakanties en wanneer bso-opvang op onze locatie niet mogelijk is, vangen wij je kind op deze locatie op:

  • Babygroep*
  • Peutergroep
  • Buitenschoolse opvang

*Zodra de nieuwbouw klaar is, hebben we ook een babygroep zodat we de doorgaande lijn vanaf het prilste begin kunnen opbouwen en doorzetten. Tot die tijd kunnen baby's terecht bij onze locatie Driessen, op vijf minuten afstand met de auto en zeven minuten met de fiets.

  • Ondersteunende diensten, zoals logopedie en fysiotherapie, zijn aanwezig in het kindcentrum

We houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen via de website van het kindcentrum.

In het Hart van het Hout heeft een nieuwbouw op de planning staan. Hier kijken we erg naar uit aangezien onze inrichting en huisvesting dan ook echt passen bij onze manier van werken.

Deze locatie heeft een integrale ouderraad samen met onderwijs, de Kindcentrumraad. Momenteel zijn we op zoek naar versterking binnen de opvang geleding. Je wordt onder andere geïnformeerd via het ouderportaal en het informatiebord op de locatie. Je kunt contact opnemen met de oudercommissie via kcr@inhethartvanhethout.nl.

Eva Verrijt
Locatiemanager
06 - 50 19 36 18
e.verrijt@korein.nl

Ons adres

Slegersstraat 2a
5706 AX Helmond

06 - 11 45 06 71 (bso)

inhethartvanhethout@korein.nl

LRK: 188458086 (peutergroep)
LRK: 932991464 (bso)

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Sjan van Gool
040 - 294 89 66
(ma, wo, do)
s.vangool@korein.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Korein.

Ouderportaal

Het Ouderportaal van Konnect is het centrale communicatiekanaal van Korein. Hier kun jij als ouder alle belangrijke informatie inzien, zoals je facturen, foto’s van de dag van jouw kind en het aantal ruiluren dat je hebt opgebouwd.