Kerkstraat.

Leende

In het hart van Leende in De Schammert zit Korein Kerkstraat. In deze multifunctionele accommodatie met mooie, lichte ruimtes en een grote tuin bieden we dagopvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. In hetzelfde gebouw zit ook basisschool De Triangel, waarmee we samenwerken. Maar ook kinderen van andere scholen zijn bij ons van harte welkom!

Lekker snoezelen.
Voor baby's hebben we een speciale ruimte waar ze kunnen snoezelen. Snoezelen is een combinatie van de woorden 'snuffelen' en 'doezelen'. Snuffelen is het ontdekken en stimuleren van de zintuigen. Doezelen verwijst naar de ontspanning en rust die snoezelen brengt.

Zelf doen.
Wij moedigen de kinderen aan om zoveel mogelijk dingen zelf te doen. Dit doen we om hun zelfredzaamheid te bevorderen. Onze dreumessen en peuters mogen bijvoorbeeld hun eigen brood smeren. Ook helpen ze ons met het snijden van het fruit.

Op dezelfde hoogte.
Bij de dagopvang gebruiken we laag meubilair en spelmateriaal wat aansluit bij de visie van Emmi Pikler. Doordat we op dezelfde hoogte zitten, kunnen we ook op gelijke hoogte met de kinderen communiceren. 

Uk & Puk voor de peuters. 
Met het programma Uk & Puk stimuleren we taal, rekenen, motoriek en ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor peuters is de overstap naar school zo een stuk makkelijker!

Spelen of chillen bij de bso.
De tijd buiten school is vrije tijd. De kinderen van de bso mogen dan ook zelf beslissen wat ze willen doen: spelen of chillen? Elke dag zijn er activiteiten in een van de thema's: click, ontmoet, beweeg, beleef, maak of experimenteer. Ook in vakanties en tijdens studiedagen hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen! 

Aan de bak!
Op maandag, dinsdag en donderdag hebben de oudste kinderen een eigen ruimte waar zij zich kunnen terugtrekken. Deze ruimte grenst aan een grote open keuken, waar ze naar hartelust kunnen koken en bakken. 

Praktische informatie.

Wij bieden opvang aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in zes groepen:

 • Baby- en dreumesgroep
  voor kinderen van 0-2 jaar en 3 maanden
 • Peutergroep
  voor kinderen van 2-4 jaar, dagopvang en VVE/peuterwerk
 • Kidsclub
  bso, op vrijdag open voor kinderen van 4-13 jaar (op woensdag vooralsnog gesloten)
 • Kidsclub 1
  bso-groep voor kinderen van 4-8 jaar op ma-di-do
 • Kidsclub 2
  bso-groep voor kinderen van 4-8 jaar op do
 • Campus
  bso-groep voor kinderen van 8-13 jaar op ma-di-do 

Op maandag, dinsdag en donderdag maakt de Kidsclub gebruik van de Cultuurzaal van De Schammert. In de schoolvakanties is de bso in de hal bij de kleuterklassen van school.

Korein Kerkstraat werkt samen met onderstaande scholen:

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.30 tot 18.30 uur
dinsdag
7.30 tot 18.30 uur
woensdag
7.30 tot 18.30 uur
donderdag
7.30 tot 18.30 uur
vrijdag
7.30 tot 18.30 uur

Mieke van der Heijden - Kleinsmit
Locatiemanager
06 - 50 19 97 47
m.kleinsmit@korein.nl

Ons adres

Kerkstraat 2a
5595 CX Leende

06 - 25 67 90 25 (babygroep)
06 - 25 67 90 85 (peutergroep)
06- 25 67 90 49 (bso)

kerkstraat@korein.nl

LRK: 252317610 (dagopvang)
LRK: 116952842 (bso)

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Miriam Veerman
040 - 294 89 31
(ma, di, wo, do(o))
m.veerman@korein.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Korein.

Ouderportaal

Het Ouderportaal van Konnect is het centrale communicatiekanaal van Korein. Hier kun jij als ouder alle belangrijke informatie inzien, zoals je facturen, foto’s van de dag van jouw kind en het aantal ruiluren dat je hebt opgebouwd.