De Ruimte.

Son en Breugel

Tussen de wijken 'de Gentiaan' en 'Sonniuswijk' in Son en Breugel zit Korein De Ruimte. In een uniek, licht gebouw (geopend in februari 2015) bieden we dagopvang en buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 0-13 jaar. Daarbij werken we samen met basisschool De Ruimte. Samen zorgen we dat je kind op een fijne manier kan opgroeien.

 

Samenwerking met basisschool De Ruimte.
Wij zijn trots op de samenwerking die we hebben met basisschool De Ruimte, een Sterrenschool. Onze medewerkers en die van school gebruiken elkaars vaardigheden, kennis en talenten. 

Ontdekkingsreis.
Leren op De Ruimte is een voortdurende ontdekkingsreis. Kinderen krijgen regelmatig uitdagingen die ze moeten overwinnen. Ieder kind ontwikkelt hiervoor eigen strategieën. Door deze uitdagingen aan te gaan, doen de kinderen nieuwe ontdekkingen ze ergens anders kunnen gebruiken. De natuurlijke talenten en interesses van het kind worden erkend. Hieraan wordt specifieke aandacht besteed; het kind wordt gestimuleerd en uitgedaagd met een divers ontwikkelingsgericht aanbod. 

Soepele overgang van school naar opvang.
De kinderen van de bso kunnen gebruikmaken van alle mogelijkheden in het gebouw. En dat zijn er veel! Denk bijvoorbeeld aan een theater, atelier en restaurant. De overgang van school naar opvang verloopt hierdoor soepel. De kinderen hoeven zich niet elke middag aan een andere omgeving aan te passen.

Praktische informatie.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.30 tot 18.30 uur
dinsdag
7.30 tot 18.30 uur
woensdag
7.30 tot 18.30 uur
donderdag
7.30 tot 18.30 uur
vrijdag
7.30 tot 18.30 uur

Korein de Ruimte werkt samen met onderstaande scholen:

Dagopvang
In de dagopvang hebben we twee groepen:

  • Zonnetjes (babygroep 0-2,5 jaar)
  • Ruimtespetters (peutergroep, 2-4 jaar)

Buitenschoolse opvang
Bij de bso hebben we drie groepen:

  • Raketten
  • Sterren
  • Ruimterangers

Elke groep wordt begeleid door vaste pedagogisch medewerkers.

Deze vestiging heeft een oudercommissie. Je wordt geïnformeerd via deze pagina en het informatiebord op de vestiging. Je kunt contact opnemen met de oudercommissie via oc.koreinderuimte@hotmail.com.

Ons adres

Honingbij 1 - 3
5692 VE Son en Breugel

06 - 21 11 80 71
06 - 10 88 67 27

deruimte@korein.nl

LRK: 229103558 (dagopvang)
LRK: 202089022 (bso)

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Nicole Wijbrands
040 - 249 78 24
n.wijbrands@korein.nl
(di, do, vr)

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Korein.

Ouderportaal

Het Ouderportaal van Konnect is het centrale communicatiekanaal van Korein. Hier kun jij als ouder alle belangrijke informatie inzien, zoals je facturen en foto’s van de dag van jouw kind.