De Goede Herder.

Helmond

Je vindt onze vestiging in basisschool de Goede Herder in Helmond. We werken nauw samen met de school. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind op een fijne manier kan opgroeien. Je kunt bij ons terecht voor dagopvang en buitenschoolse opvang. We zijn er voor kinderen van 2,5 tot 13 jaar.

 

Peuterwerk
Vijf ochtenden in de week bieden we peuterwerk aan. Zo kunnen ook kinderen met een VVE-indicatie bij ons terecht. We werken thematisch op de peutergroep. Doordat de groepsinrichting, de boeken die we lezen en de activiteiten die we aanbieden allemaal rond hetzelfde thema zijn leren de kinderen snel veel over een onderwerp. Onze methode speelplezier zorgt ervoor dat alles op een speelse manier gaat en op het tempo van het kind.

Samenwerking met onderwijs
Doordat de peutergroep tussen de kleutergroepen zit in het gebouw, kunnen de peuters al ontdekken hoe het er bij de kleuters aan toe gaat. We hebben dezelfde thema’s en werken met dezelfde methodes als onderwijs. Thema openingen of bijzondere gelegenheden zoals Sinterklaas of Pasen proberen we samen te vieren. Zo zorgen we voor een soepele overgang naar de basisschool.

Bso kinderen op ontdekking.
We vinden het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Ieder kind heeft een andere behoefte als hij/zij uit school komt. Het ene kind wil zich even terugtrekken en rustig bijkomen en het andere kind wil juist zijn energie kwijt. Hier is letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor. In de groepsruimte zelf kunnen kinderen knutselen of spelen in de huishoek. Op de gang is ruimte voor een spelletje of om terug te trekken met een tijdschrift. Maar ze kunnen ook op het speelterrein gaan fietsen of in de speelzaal gaan ravotten.

 

Praktische informatie.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7:30 tot 18.30 uur
dinsdag
7:30 tot 18.30 uur
woensdag
7:30 tot 18.30 uur
donderdag
7:30 tot 18.30 uur
vrijdag
7:30 tot 18.30 uur

School
Wij werken samen met de volgende school:


Vestiging
Soms komt het voor dat bso-opvang op onze vestiging niet mogelijk is. Dan vangen wij je kind op deze vestiging op:

Nicol van der Sommen - van Kessel
Vestigingmanager
n.vankessel@korein.nl
06 - 21 66 21 51
ma, di, do, vr

 

Ons adres

Montgolfierstraat 71
5703 EB Helmond

0625679035 (groepsnummer)

degoedeherder@korein.nl

LRK: 335496362 (dagopvang)
LRK: 227495652 (bso)

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Sjan van Gool
040 - 294 89 66
s.vangool@korein.nl
(ma, di, do)

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Korein.

Ouderportaal

Het Ouderportaal van Konnect is het centrale communicatiekanaal van Korein. Hier kun jij als ouder alle belangrijke informatie inzien, zoals je facturen en foto’s van de dag van jouw kind.