Kindcentrum Theresia - Zeelsterstraat.

Eindhoven - Strijp

In Strijp in de wijk 't Ven ligt Kindcentrum Theresia aan de Zeelsterstraat. Een prachtige vestiging waar school en kinderopvang sterk met elkaar verbonden zijn. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier spelen en ontdekken op het grote speelplein en in de gymzaal. Maar dat is nog niet alles... lees snel wat onze vestiging nog meer te bieden heeft.

 

Een vertrouwde plek van 0 tot 13 jaar.
Door onze nauwe samenwerking met het onderwijs kunnen we onze programma’s en begeleiding goed op elkaar afstemmen. Binnen Kindcentrum Theresia werken we ook volgens dezelfde missie en visie. Wij zijn dé plek waar elk kind gezien wordt.

Lekker naar buiten.
We hebben drie prachtige buitenruimtes waar kinderen eindeloos kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een babytuin met zandbak, blotevoetenpad en kruipweide. De peuters spelen op de ruime speelplaats met een grote zandbak, glijbaan en volop ruimte om te bewegen. Voor de grotere kinderen is er een speelplaats met groot speeltoestel, zandbak en voetbalveld.

Voorschoolse educatie.
We werken met VVE, een programma om kinderen al jong voor te bereiden op school. De eerste jaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van taal. Met voorschoolse educatie geven we dit veel aandacht. Zo heeft jouw kind de beste start in het onderwijs!

Praktische informatie.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.30 tot 18.30 uur

dinsdag
7.30 tot 18.30 uur

woensdag
7.30 tot 18.30 uur

donderdag
7.30 tot 18.30 uur

vrijdag
7.30 tot 18.30 uur

Korein Theresia Zeelsterstraat werkt samen met onderstaande scholen:

Op onze vestiging zijn de volgende groepen:

  • een babygroep (0-2 jaar)
  • een peutergroep (2-4 jaar)
  • een peuterwerkgroep VE (2,3-4 jaar)
  • een bso-groep (4-6 jaar)
  • een bso-groep (6-8 jaar)

Missie (waar staan we voor).
Wij staan in verbinding met de wijk. Onze deuren staan voor iedereen open. Ons handelen en de inrichting van het Kindcentrum sluiten aan op de basisbehoeften, achtergrond en het karakter van jouw kind.

Visie (waar gaan we voor).
Kinderen van 0 tot 13 jaar werken bij ons aan een stevige basis van kennis en vaardigheden in hun persoonlijke ontwikkeling. Hierbij leveren zij een actieve bijdrage aan de maatschappij. Kindcentrum Theresia is dé plek waar elk kind gezien wordt en waar het draait om de volgende stap.

Kindcentrum Theresia, waar we samen groeien.

Ik groei elke dag | Groeien
Ik ga voor een doorgaande ontwikkeling zodat ik morgen weer iets meer kan dan vandaag. Ik heb positieve verwachtingen en kijk naar wat wél kan. Ik leer in een omgeving die mij stimuleert, vertrouwen geeft en aansluit bij mijn ontwikkelbehoefte.

Ik leer het zelf te doen | Ontdekken
Kindcentrum Theresia biedt mij een veilige leeromgeving die mij structuur en uitdaging biedt. Ik ben nieuwsgierig en word gestimuleerd samen de wereld te ontdekken. Ik daag mezelf uit om doelgericht een stap vooruit te zetten in mijn eigen leerweg. Ik leer het zelf te doen zodat ik het later kan toepassen in andere situaties.

Ik ken mezelf | Ambitie
Bij Kindcentrum Theresia kan ik mezelf zijn. Ik neem met plezier deel aan rijke activiteiten voor het ontwikkelen van mijn basisvaardigheden én brede ontwikkeling/ontplooiing. Ik leer mijn eigen talenten en kwaliteiten ontdekken. Zelfkennis en zelfbewustzijn vormen sleutelwoorden om verbinding met de ander aan te gaan. Zo treed ik met vertrouwen de wereld tegemoet.

Ik zie de ander | Samen
Kindcentrum Theresia is de ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is en zich gezien voelt. Ik waardeer de talenten en kwaliteiten van anderen om mij heen. Onze diversiteit is onze kracht. Samen vormen we een kleurrijk geheel waaraan ieder een bijdrage levert.

Ik ben betrokken | Betrokkenheid
Samen zorgen we voor elkaar, onze wijk en de wereld. Het sterke netwerk van Kindcentrum Theresia vergroot mijn ontwikkelkansen. Ik zet mij in voor een duurzame toekomst en ben sociaal actief betrokken. Ik ben trots op mezelf en sta in verbinding met anderen.

Deze  vestiging heeft een oudercommissie. We noemen dit de KC raad. Omdat Theresia zowel onderwijs als dagverblijf aanbiedt, hebben wij gekozen de Medezeggenschapsraad (MR) onderwijs en Oudercommissie kinderopvang (OC) samen te voegen.

Je kunt contact opnemen met de oudercommissie via kcraadleden@gmail.com.

Kim Wissink
Vestigingsmanager

Ons adres

Zeelsterstraat 138
5652 EN Eindhoven

Kikkervisjes: 06 - 27 51 88 29
Boomkikkers: 06 - 21 46 21 64
Springkikkers: 06 – 29 12 43 89
Poelkikkers: 06 – 21 30 98 39
Goudkikkers: 06 – 21 30 98 39

zeelsterstraat@korein.nl

LRK dagopvang: 147393218
LRK bso: 104571561

Plan route

Rondleiding aanvragen

 

Klantadviseur
Joyce Claessen
040 - 294 89 77
j.claessen@korein.nl
ma (tot 14.00 uur), di, do en vrij

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Korein.

Ouderportaal

Het Ouderportaal van Konnect is het centrale communicatiekanaal van Korein. Hier kun jij als ouder alle belangrijke informatie inzien, zoals je facturen en foto’s van de dag van jouw kind.