1 maart 2021

Kerst- en ijspret bij de Ontdektuin.

Kerst- en ijspret bij de Ontdektuin.
Categorie: ontdektuin

Ook tijdens de wintermaanden is de Ontdektuin volop in gebruikt geweest. In de kerstvakantie waren er activiteiten in kerstthema voor de kinderen. Helaas was het in januari vanwege flinke wateroverlast even niet mogelijk om de tuin te gebruiken. Al snel daarna werd dit goedgemaakt door de vrieskou en een flink pak sneeuw wat voor veel ijspret zorgde!

Kerstvakantie
Vanwege de tweede lockdown konden we helaas niet het brede activiteitenaanbod bieden zoals we hoopten. Toch hebben we er voor de kinderen op de noodopvang een fijne vakantie van gemaakt. Bij de Ontdektuin werden kerstbomen geworpen en liepen de kinderen een kerstestafette over een obstakelparcours. Een van de pedagogisch professionals trok een kerstboomjurk met klitteband aan, welke de kinderen met kerstballen bekogelden.

Van wateroverlast naar ijspret
In januari viel ontzettend veel regen waardoor enorme wateroverlast is ontstaan. Het was onmogelijk om de tuin te gebruiken. Vlak voor de voorjaarsvakantie kwamen de temperaturen onder nul en de Ontdektuin veranderde in een prachtige schaatsbaan. De locatie die aan de Ontdektuin grenst, heeft hier dan ook met veel plezier geschaatst!

Ontdektuin-sneeuw-1.jpg Ontdektuin-sneeuw-3.jpg 

Ontdektuin-sneeuw-2.jpg

Ontdektuin-schaatsen.jpg

Terug naar overzicht