Tussenschoolse Opvang (TSO)

Geen activeringsmail en/of nieuwsbrief ontvangen?

De tussenschoolse opvang (TSO) loopt vanaf het nieuwe schooljaar 2022-2023 via het ouderportaal van Konnect, niet meer via het oude ouderportaal FlexWeb.

 

Maak je al gebruik van TSO?
Maakte je vorig schooljaar (2021-2022) ook al gebruik van TSO? Als het goed is, heb je dan vóór 19 augustus een activeringsmail voor Konnect van Korein ontvangen. Deze heb je alleen gekregen als je nog geen Konnect-account voor Korein had. Daarnaast heb je vóór 19 augustus een nieuwsbrief gekregen met uitleg over hoe je jouw kind in Konnect kunt aanmelden voor TSO op specifieke datums. Deze nieuwsbrief heb je via de mail gekregen én de nieuwsbrief is zichtbaar in jouw Konnect-account onder “Locatie > Nieuwsbrief”.

1. Wel een Konnect account, maar niet de nieuwsbrief gekregen?
Heb je al wél een Konnect-account, maar heb je de nieuwsbrief niet via de mail gekregen en is deze ook niet zichtbaar in jouw Konnect-account? Probeer dan voor de zekerheid of je jouw kind kunt aanmelden voor TSO voor specifieke datums in Konnect. Hoe: Zie hieronder het stuk bij “Hoe kan ik aanmelden voor TSO?”.

Werkt dat niet? In dat geval is het aan onze kant fout gegaan, onze excuses hiervoor. We willen je vragen om via de website van Korein opnieuw in te schrijven voor TSO. Jouw inschrijving zullen we zo spoedig mogelijk behandelen.

2. Geen activeringsmail en geen nieuwsbrief gekregen?
Heb je nog geen Konnect account, heb je geen activeringsmail voor Konnect gezien én heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Ga dan voor de zekerheid naar de website korein.ouderportaal.nl en klik op “wachtwoord vergeten”. Vervolgens wordt gevraagd naar je gebruikersnaam. Hier moet je jouw emailadres invullen wat bij Korein bekend is. Als je toch een activeringsmail krijgt, kun je in Konnect proberen om jouw kind aan te melden voor TSO op specifieke datums. Hoe: Zie hieronder het stuk bij “Hoe kan ik aanmelden voor TSO?”.

Werkt dat niet? In dat geval is het aan onze kant fout gegaan, onze excuses hiervoor. We willen je vragen om via de website van Korein opnieuw in te schrijven voor TSO. Jouw inschrijving zullen we zo spoedig mogelijk behandelen.


Maak je nog geen gebruik van TSO?
Wil je het aankomende schooljaar voor het eerst TSO afnemen? Wellicht heb je dan vóór 19 augustus al een activeringsmail voor Konnect van Korein gekregen en de nieuwsbrief met uitleg over hoe je jouw kind in Konnect kunt aanmelden voor TSO op specifieke datum.

Zo niet, dan willen we je vragen om via de website van Korein in te schrijven voor TSO. Ook als je dit recentelijk nog gedaan hebt. Door de overgang naar Konnect is jouw eerdere inschrijving waarschijnlijk tussen wal en schip gevallen, onze excuses hiervoor. Kreeg je bij deze eerdere inschrijving een link naar FlexWeb? Dit is het oude ouderportaal en wordt niet meer gebruikt.

 

Hoe kan ik me aanmelden voor TSO?
1. Ga naar jouw Konnect-account en log in.
Hieronder bij “Goed om te weten” kun je lezen hoe je jouw-Konnect account bereikt.
2. Ga naar “Agenda”
3. Kies voor “Dag aanvragen”
4. Klik op “Dag toevoegen” en kies één specifieke datum
5. Vink bij uw kind(eren) het product “Tussenschoolse opvang” aan.
6. Klik op “Toevoegen”
7. Deze stappen kun je herhalen voor de andere datums waarop je TSO wilt afnemen
8. De locatie moet deze aanvragen voor TSO officieel nog goedkeuren, maar ook zonder deze bevestiging kun je ervan uit gaan dat jouw kind welkom is bij de TSO (studiedagen en TSO vrije dagen uitgezonderd).

Goed om te weten.
- Jouw Konnect-account kun je op twee manieren bereiken. Via de webbrowser, welke te vinden is op korein.ouderportaal.nl. En via de app “OuderApp van Konnect”. Deze app is te downloaden voor Android en iOS. Na het downloaden moet je een URL invullen. Hier moet het volgende komen te staan: korein.ouderportaal.nl. Voor beide manieren heb je jouw inloggegevens nodig.
- Een korte instructievideo en handleiding over de algemene functionaliteiten van Konnect kun je vinden op de Korein website. Deze staan ook in Konnect zelf onder “Locatie > Info Konnect voor ouders”.
- Bij de inschrijving voor TSO via de website van Korein moet je één of meerdere dagen aanvinken waarop je TSO wilt afnemen. Dit doet niets. Je moet jouw kind nog steeds via Konnect aanmelden voor TSO op specifieke datums en daarbij zijn nog steeds maandag, dinsdag en donderdag te kiezen.